Op 8 februari 1877 zijn Jan Dibbelink met zijn vrouw Johanna Haarman en 4 kinderen vanuit Warnsveld naar Boerderij Geerdink in Geesteren vertrokken. Boerderij Geerdink ligt tussen Boerderij Mulderink en Hoefman in de Respelhoek. De boerderij wordt gepacht van de Baron van Dorth, Reinier Engelbert van Dorth tot Medler (1749-1847)
Joanna Haarman is overleden in 1879 en Jan Dibbelink in 1911 te Borculo. Twee zussen van Johannes Dibbelink zijn getrouwd met 2 broers van Sasse (Barchem). Een derde zus is getrouwd met Johannes Tackenkamp. Zij hebben gewoond op boerderij Nieuwboer in Borculo. Johannes is getrouwd met Harmina Oostrik en boerden verder op Geerdink. Er worden 7 kinderen geboren op Geerdink waarvan er 3 op jonge leeftijd zijn overleden.
Krantenberichten
Retraite in klooster in Zenderen
Na de Eerste Wereldoorlog was er in Twente behoefte aan een eigen retraitehuis, waar groepen mensen terecht konden voor een driedaagse retraite, een persoonlijke innerlijke omvorming door stilte, overweging en gebed. Dat gold ook voor de familie Dibbelink
De locatie werd een stuk heidegrond in Azelo, vlak bij een spoorwegstationnetje. In 1922 begon de inzamelingsactie voor geld. In 1925 de bouw en in juli 1927 werd het retraitehuis ‘St. Jozef’ ingezegend. Leden van de congregatie van de Kleine zusters van de H. Jozef, kortweg de zusters van Heerlen, waren verantwoordelijk voor de huishouding. De paters Redemptoristen zorgden voor de inhoud van de retraites. Tussen 1927 en 1967 komen veel groepen naar St. Jozef. Er waren retraites voor jongens, vrouwen uit de boerenstand, ongehuwde dames, bestuurders van verenigingen, zieken, leerlingen van de Kweekschool, etc. Na de Tweede Wereldoorlog en zeker na het tweede Vaticaans concilie, verandert er veel in Katholiek Nederland. Ook het retraitehuis ging mee in deze veranderingen en werd in 1963 omgedoopt van ‘St. Jozef’ in ‘De Zwanenhof’. De retraites liepen terug en het accent kwam meer op maatschappelijk engagement te liggen.
Opmerkelijk is het overlijden van Wilhelmina Gerarda Dibbelink op 16 jarige leeftijd in 1922. Zij ging evenals haar zus naar de bewaarschool bij het St. Antonius Gesticht in Eibergen. De nonnen verzorgden handwerklessen, alle werkstukken werden door de nonnen samen gebracht in een pronkrol. De pronkrol van Wilhelmina is bewaard gebleven.
De boerderij is tot 2004 in bezit geweest van de erfgenamen van de Baron van Dorth. De laatste baron was baron Frans Joan van Hovell tot Westervlier en Wezeveld. Vanaf 2004 is de boerderij in bezit van de familie Dibbelink.